Muffin, egészségesen, egyszerűen, fehérjedúsan

Tegnapi kreálmány, mert vágytam valami piskóta állagú sütire. Végül muffin formába került, de a piskótás állag sokkal jobban sikerült mint azt elsőre reméltem. :) Sós változatban is elkészíthető, szendvicsekhez is kiváló. 

 

Hozzávalók a muffinhoz:

  • 6 tojás
  • 2 adag fehérjepor (nálam most Myprotein Impact Wheyből eperlekváros piskótatekercs ízűre esett a választás)
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • Édesítő ízlés szerint
  • csipet só és szódabikarbóna

20160529_201235.png

Díszítés:

A képen látható változatot megtöltöttem sűrűre kevert csokis kazein fehérjével majd megszórtam erdei gyümölcs keverékkel. 

Elkészítés:

5 tojást különválasztottam, majd felvertem a fehérjét a csipet sóval. A sárgájába kevertem a 2 adag fehérje port, az édesítőt, az útifűmaghéjat, a sót és végül a maradék 1 db egész tojást.

Óvatosan összekevertem a két elegyet, majd alaposan előmelegített sütőben kb 13 percig sütöttem szilikonos muffin formákban. Egy picit összeesnek, de teljesen könnyed, légies tészta lett a végeredmény. 

 

Jó étvágyat! :

Tibi - GetFit

Mostantól megtalálhattok Instagramon is: @weightlossprojekt néven.