Fogyás, edzés, diéta, életmód

Get Fit

Zöldséges lettem

Pár hete kaptam egy kedves megkeresést a Zöldvitaltól, hogy küldenének nekem a termékeikből, próba gyanánt. Az ilyen alkalomnak mindig örül az ember, főleg, ha egyébként is hiányzik az életemből a megfelelő zöld fogyasztás (mostanában elég kevés salátát és brokkolit eszek). A cég magyar és vegyszermentes termesztéssel foglalkoznak. Többféle zöldlevelűt termesztenek és ebből van összeállítva napi szintre lebontva egy heti csomag. A napi pakk 3 különböző zöldet tartalmaz, nem mellékesen papír csomagolásban (ez nálam plusz pont mert szelektíven gyűjtöm a hulladékot és herótom van a műanyagoktól).

p1010624.JPG

Amik vannak (a teljesség igénye nélkül, teljes lista a weboldalon):

  • madársaláta
  • fodros kel
  • újzélandi spenót
  • szárzeller
  • mángold
  • metélőzeller
  • szárpetrezselyem
  • wasabino
  • mizuna
  • néró leveles kel

 

A turmixolást még tapasztalgatom, hogy igazán finom legyen, ajánlások alapján mehet bele gyömbér, méz, só és hasonlók. Az íze? Zöld! :) Ha csak fele olyan egészséges mint mondják a szakik, akkor is nagyon jó tesz a szervezetemnek a napi turmix! 

 

 

Tibi -  GetFit

Egészségtelen gyerekek, felelőtlen szülők?

Néhány héttel ezelőtt egy ismerősöm kedvéért megfordultam egy szegedi gyorsétteremben, este 6 körül és feltűnt milyen sokan etetik ott ilyen időpontban is a csemetéiket. Kisiskolás és óvodás gyerkőc is volt bőven. Ezzel együtt átfutott a fejemen, hogy: 1. ez Szeged, gondolom Pesten még durvább a helyzet, 2. hétvégén is sokszor láttam telt házat dél körül. 

fatkids_311155840_std.jpeg

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha egy felnőtt néha "szemét" kaját eszik, nem dől össze a világ, de nem értem, hogy egy egészen kicsi gyerkőcöt miért kell ilyennel etetni. Tudjuk, hogy egészségtelen, mégis esszük? De ki ilyenkor a hibás? A szülő aki elviszi a gyerekét és ez az egyik hétvégi program? Vagy a rendszer, mert ez folyik a csapból is? Lusták az emberek főzni? Senki ne jöjjön azzal, hogy olcsó, mert itthon a hazai fizetéseket nézve semmiképp nem nevezhetjük annak a felkapott gyorskajáldákat! Ha a minőséggel nem is lenne baj (?), akkor is temérdek mennyiségű műanyagot, zsírt és cukrot lehet bevinni a szervezetünkbe, rövid idő alatt, a sóról már ne is beszéljünk! 

kids-fast-food-main.jpg

Nálunk szerencsére nem volt divat a gyorskajáldába járás, Anyum mindig odafigyelt arra, hogy mit eszünk. Nálam a középsuli büféjében kezdődtek a gondok, főleg Apum halála után: kóla, szendvics, chips, csoki, péksütivel karöltve. Sajnos ez sokaknál korábban kezdődik, mert otthon sem látnak odafigyelést, természetesnek veszik, hogy beüljenek egy Mekibe' aztán szaladnak a kilók, jön a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Figyeljünk oda magunkra, mert a gyerekek rólunk vesznek példát!

 

Tibi - GetFit

Nehéz diétázni?

Volt már olyan, hogy rákészültél valamire, megcsináltad és pikk-pakk rájöttél, milyen könnyen ment? És ugye volt már olyan is amire húztad a szádat, halogattad, magyaráztad magadnak (és esetleg másoknak is), hogy mennyire nincs hozzá kedved és tényleg nehezen is valósult meg?

Nos valami hasonlót tudsz elérni a diétával kapcsolatban is. Folyik a médiából, hogy mennyire nehéz, hogy le kell mondanod mindenről, hogy kész szenvedés lefogyni. De ez butaság! Vannak és lesznek nehéz napok, csakúgy mint az életben mindig, de ha megtalálod a jól kitaposott és járható utat, bevésed az agyadba, hogy élvezed, hogy örülsz minden apró sikernek, akkor SOKKAL könnyebb lesz! Ne tedd magadnak nehezebbé! :)

 

Tibi - GetFit

Fehérjés, epres-sajttorta

Sziasztok!

Múlt héten készítettem egy, fehérjedús, epres sajttortát. Szerintem jól sikerült, igazi sajttorta állaga lett. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag (170 gramm), hozzáadott cukrot nem tartalmazó Gullon keksz
  • 4 tojás
  • 4x200 g light sajtkrém (Aldi, Penny, Lidl)
  • 3 adag epres fehéjre
  • kb 20-30 csepp epres Flavdrops
  • 3 evőkanál olvasztott kókusz zsír

 

 

A csomag kekszet összetörjük, majd elkeverjük az olvasztott kókuszzsírral és elegyengetjük a tortaforma alján. A többi hozzávalót összekeverjük géppel, amíg szép, sima állagú nem lesz. Ráöntjük a kekszes alapra és már mehet is az előmelegített sütőbe kb 50 percre.

Remélem ízleni fog! :)

Tibi - GetFit

Forgatás, Flex Gym, Fitt Market, avagy egy sűrű nap Budapestiában

Sziasztok!

Ahogy arról már írtam az Instagram-on, most csütörtökön Budapesten volt jelenésem. Akkor még nem árultam el a dolog apropóját (mert hitetlen vagyok): meghívtak a LifeNetwork Ez Zsír! című műsorába. El tudjátok képzelni, hogy ha a saját kamerám előtt feszült vagyok akkor mennyire voltam izgatott egy ilyen dolog kapcsán. :) 

Párommal közösen elindultunk itthonról Pestre, csütörtök reggel, mert sok-sok tervvel akartuk feldobni a napot. 13:00-ra beszéltük a találkát, a forgatás helyszíne a Flex Gym lett, ami azért is remek, mert tervben volt a terem kipróbálása. Előtte útba ejtettük a Fittmarket-et, beszélgettünk egy jót, és vásároltunk pár apróságot  de őszintén megvallva, a 600 gramm érlelt NPK darált marha volt a lényeg. :)

222.png

A Fittmarketes szerzemények

Majd elindultunk a Mom Park felé, ahol végül parkoltam, innen sétáltunk át a Márvány utcai Flex-be. Időben érkeztünk, így volt lehetőségünk beszélgetni Kiss Gergővel akinek a szakértő segítségére bíztak a forgatás idejére. A terem szuper, a hangulat oldódott, így gyorsan sikerült a feszültségemen úrrá lenni (nagyvonalakban), a Lifenetwork-ös csapat pedig szintén borzasztóan kedves volt és profi munkát végzett. Színtiszta élmény, gyerekkori hősöm, Arnold fotói között nézelődni és átérezni a hely szellemét, tőlem kb két méterre 340 kilóval vállvonogatott Páldi Gabi, akinek jó ideje követem a munkásságát, néhány géppel arrébb pedig Danybuilding feszült a vasaknak. A jelenlévők bevallása szerint jól ment minden, a végeredményről majd Ti is nyilatkozhattok amint adásba kerül. :) Ezúton is hatalmas köszönet a Lifenetwork meghívásáért, Gery profi segítségéért és a Flex Gym tulajdonosának a kedves fogadtatásért és a profi helyszínért!

p1000024-horz.png

Flex Gym, Arnold, Dwayne meg valami Tibi

A forgatás végeztével és a remegő térdeim helyretétele után az Oriental Soup House-ba mentünk egy kiadós levesre. Végül mind a ketten az Oriental Pho mellett döntöttünk csak különböző méretben. Ebben garnéla, vékonyra szelt csirkemell, fürj tojás és minden egyéb földi jó van. Ezen felül már csak egy rákos Dim Sum-ot kértünk ami kb 8 másodperc alatt elfogyott. Szuper a hely hangulata és a leves is perfekt, csupán annyit rontottam el, hogy nagyot kértem, amit meg is ettem, de bőségesen elég lett volna a kisebbik változat is. :)

20170316_155619.jpg

A fantasztikus Oriental Pho, minden földi jóval telepakolva 

Innen a kevésbé diétás vonalon indultunk tovább, a Tej Pékáru Kávé Tea Grocery-be, mert itt sem voltam még, de sok olyan kapható amit kipróbálásra szántam. Végül szűkítettük a kört: banános Muscle Monster, Reese's mogyoróvajas nut bar, old school real cola, angol piacra szánt Diet Coke és Juicy Fruit rágó.

p1000041.jpg

A nem diétás vonal

Muszáj volt határvonalat húzni, hisz a világ összes pénzét el tudnám itt költeni, de csak olyan dolgokra amik a diétámba nem férnek bele. :) Nagyszerűt beszélgettünk majd továbbálltunk, hisz az utolsó címünk a nem is olyan régen nyílt Low Carb Company volt, ami jó zárása lett a napunknak.

low_carb.jpg

Hunyorgás, szél de a hajam még mindig nem tart

Hogy hibátlan legyen a nap, itt sem ért csalódás. 2 sajttorta szelet került terítékre és kávéztunk, mert az kell. A torták szeletenként kb 5 gramm ch-t tartalmaznak, ezt tuti nem mondanám meg sem ízről, sem állagról. Tényleg frankó volt mind a kettő. Kávéból nem tudom mit használnak a srácok, de mennyei és erős volt, megadták a lendületet haza Szeged irányába. :)

Videó:

 

Tibi - GetFit

Szexicsokoládé, hozzáadott cukor nélkül, fehérjével turbózva

Sziasztok!

Az utóbbi youtube videóban csináltam egy fehérjével turbózott, hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsoki mókát, mely ebben a formában akár Nőnapra is jó lehet (előre is nagyon BOLDOG NŐNAPOT minden kedves Hölgynek, Lánynak, Asszonynak, Leányzónak, Csajszinak, köszönjük, hogy vagytok, imádunk Titeket! :) ).

A "recept" egyszerű: végy két tábla Wavel hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokit, 1 adag fehérjét és valamilyen szilikon formát. Olvaszd meg a csokit gőz felett, keverd bele a fehérjét és kanalazd/öntsd a formába. Mehet a hűtőbe és kész is, már csak falni kell! 

Tibi - GetFit

Édesburgonyás, cheddar sajtos muffin

Sziasztok!

A napokban láttam egy hasonló receptet és megtetszett, így megcsináltam ma a saját változatomat. Egyszerű, gyors és nem mellesleg finom is lett a végeredmény, próbáljátok ki!

img_20170219_180846.png

Hozzávalók:

  • 350 gramm főtt édesburgonya
  • 3 tojás
  • reszelt cheddar sajt (kb 70 gramm)
  • 3 evőkanál zabliszt
  • sütőpor
  • só, bors
  • jalapeno paprika apróra vágva (opcionális)

 

Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és ha készen van akkor lecsepegtetjük. Villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és egyenletes állagúra keverjük. Előmelegített sütőben, szilikon muffin formákban 25-30 percig sütjük (amíg szép színe nem lesz).

 

Tibi - GetFit

Youtube

Olcsó(bb) ebéd 2.0

Sziasztok!

Eddig is túlnyomó részt szárnyas hússal készült ételeket készítettem, de most, hogy lement az áruk, még jobb a helyzet anyagi fronton. A csirkecomb 300 forint körül van ha sikerül jó árat kifogni (nekem sikerült, be is tankoltam belőle). Az édesburgonya ellenben már nem nevezhető olcsónak (5-800 forint/kg), de ebből 20-25 dkg-nál többet én nem fogyasztok egy kajához. 

Az édesburgonya (batáta), egyre elterjedtebb itthon is. Magas a rosttartalma, emellett remek béta- karotin forrás, ezáltal erősíti immunrendszerünk. Diéta alatt pedig nem elhanyagolható, hogy összetett, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így nem emeli drasztikusan és gyorsan a vércukor szintünket.

Így egy egész csirkecomb kb 90 forintra jön ki, nyilván ez súlyfűggő, az édesburgonyára pedig hozzávetőleg 150 forintot számolhatunk. A combot én leginkább fűszerkeverékekkel szoktam fűszerezni (KIZÁRÓLAG ízfokozó és mesterséges adalékok nélküli változat jöhet szóba), az édesburgonyára pedig csak só és bors kerül.

img_20170115_183840.jpg

A befűszerezett comb(ok) ugranak a sütőbe, (ajánlom a fedett tepsit, mert sokkal gyorsabban megpuhul), minimális kókuszzsírral a hús alatt. Süssük érzéssel amíg puhulni nem kezd, majd  mellépakoljuk az édesburgonyát és további 30 percig sülhet a motyó, amíg a krumpli jó puha nem lesz.

 

Tibi - GetFit

Youtube

A tökéletes fitness leányzó

Sziasztok!

Szerintem egyetértünk abban, hogy rengeteg fitness chick van szerte a világon. Mindenkinek megvan a saját favoritja, van aki Jen Seltert kedveli (szerintem aránytalan a teste, szinte csak a popsi a kimagasló), van aki Michelle Lewin-t (én is én is!). De itt van nekünk egy Anllela Sagra, aki szerintem übereli a fent említett hölgyeket. Arányos, nem lép át határt a külseje (nincs aránytalanul nagy melle vagy popsija, nincs rommá száradva), csinos arca van. De mondjátok el Ti is a véleményeteket és addig is nézzetek róla néhány fotót.

15578713_792617070876059_4957401668223881705_n.jpg

15578731_793667077437725_6292908524756111019_n.jpg

15697907_802449553226144_3518467363121205907_n.jpg

15976997_811608878976878_124221672449264278_n.jpg

16143210_812137548924011_2850945129942701581_n.jpg

16251731_813291312141968_7205218211240088794_o.jpg

16425933_820553451415754_4277994514665905502_n.jpg

 

Nos, vélemény? :) A leányzó facebook oldala: Anllela Sagra

GetFit - Tibi

süti beállítások módosítása