6 nagyszerű zsírforrás

A mai napig hatalmas tévhit a diétázók körében, hogy kerülni (sőt kiiktatni) kell a zsírt mintha ellenség lenne. Valójában mindegy, hogy fogyni szeretnél vagy izmot pakolni magadra, fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű zsírt vigyünk be (férfiaknál a tesztoszteron szintjében is nagy szerepe van a megfelelő zsírbevitelnek).

 

1. Tojás

Amellett, hogy a legnagyszerűbb fehérjeforrás, könnyen emészthető, kiváló aminosav összetétele van. Egy átlagos tojás 6 gramm zsírt tartalmaz melynek kb 60 százaléka telítetlen zsírsav. Ezen kívül tartalmaz A, C, D, E, B2, B6, B12 vitamint, pantoténsavat, folsavat stb.

 eggs.jpg

2. Lazac

Magas omega 3 tartalma van, amely már bizonyítottan hasznos a szervezetünk számára, emellett jótékony hatással bír a szív és érrendszerünkre. A lazac rózsaszín színét adó astaxantin csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérjék szintjét.

seared-salmon-raw.jpg

3. Lenmag olaj

A halak mellett a legjobb omega 3 forrás. Fogyasszunk belőle napi egy teáskanállal, joghurtban vagy turmixban elkeverve.

Flaxseed__29552.1333540631.1280.1280.jpg 

4. Vörös húsok

A vörös húsokban található zsírok segítenek a tesztoszteron szint emelésében és magas a konjugált linolsav -CLA- tartalmuk (több laboratóriumi vizsgálat mutat arra, hogy a CLA segít, hogy szervezetünk elsősorban a zsírraktárakhoz forduljon energia felszabadítás érdekében)

Eye_Fillet,_Grass-Fed_Beef.jpg

5. Hidegen sajtolt olajak

Az előállítási technológia révén megőrzik minden pozitív tulajdonságukat. Omega 6 tartalmuk kiváló. Használjuk bátran salátákra, vagy turmixba keverve. Remek példák: tökmagolaj, extra szűz olíva olaj, szőlőmag olaj stb.

OliveOilOlives.jpg 

6. Alacsony zsírtartalmú sajtok

Remek vitamin, ásványi anyag és fehérje források. Többek között tartalmaznak CLA-t, kalciumot is.

cheese.jpg

Természetesen az itt leírtakat ésszerű mennyiségben és a megfelelő időben kell fogyasztanunk!

 

https://www.facebook.com/getfitburnfat

Forrás: simplyshredded.com