Magyaroroszág = egészségtelenség és túlsúly?

Az elmúlt hetekben tele volt az internet Maggie De Block belga egészségügyi miniszter asszony képével, és azzal a szöveggel, hogy véleménye szerint a magyarok egészségtelenül étkeznek. Ha állított ilyet, ha nem, érdekes bármilyen kritikát egy több mint 130 kilós nő szájából hallani a helytelen táplálkozásról. 

maggie1-540x405.jpg

DE: sajnos igaz. Mi magyarok egészségtelen nemzet vagyunk. Tudtátok például, hogy a magyar lakosság 65 %-a túlsúlyos és egyre több az elhízott gyerek? És azt, hogy sok külföldi országban tényleg emiatt emlegetnek minket? Sokaknál ilyenkor egyből beindul az önvédelmi mechanizmus és közlik, hogy nincs pénz egészségesen táplálkozni. Sajnos tudjuk, hogy van ilyen, de azok sem táplálkoznak helyesen akik megtehetnék. Tudjátok, fogytam több mint 50 kilót, sokszor számolgattam, hogy többet költök e kajára mint anno 135 kilósan. Nem, nem költök. De nem minden a pénz, sokkal fontosabb az ésszerű döntések meghozatala (mit, mennyit): az angolok a II. világháború alatt táplálkoztak utoljára igazán egészségesen.

article-2326579-19da40e3000005dc-4_634x457.jpg


Lehet trükközni: elrakni egy hónapig a vásárláskor kapott blokkokat és hó végén átnézni mekkora összeg megy el szükségtelen, egészségtelen apróságokra, mint, csokik, édességek, üdítők, rágcsák, alkohol stb (a cigit direkt nem említem, mert abból csak lincselés lenne...)

Meglepő összeg fog kijönni, legalábbis ha nem hazudunk saját magunknak a szükségleteinkről. Érdemes azon is agyalni, hogy mekkora adagokra van ténylegesen a fizikai aktivitásunk és alkatunk mellett SZÜKSÉGÜNK, illetve mi az amit már csak megszokásból, kedvtelésből eszünk meg (mert Anyuka kiszedte, mert tukmálják, mert úgy illik mert, mert, mert)

egeszsegtelen.jpg

Fontos azt is szem előtt tartani, hogy egy jobb minőségű termék - vegyünk például egy teljes kiőrlésű durum tésztát - tovább fog teltség érzetet okozni. Figyeljünk oda, hisz nagyon igaz a régi mondás: AZ VAGY, AMIT MEGESZEL!

 

GetFit