Egészségtelen gyerekek, felelőtlen szülők?

Néhány héttel ezelőtt egy ismerősöm kedvéért megfordultam egy szegedi gyorsétteremben, este 6 körül és feltűnt milyen sokan etetik ott ilyen időpontban is a csemetéiket. Kisiskolás és óvodás gyerkőc is volt bőven. Ezzel együtt átfutott a fejemen, hogy: 1. ez Szeged, gondolom Pesten még durvább a helyzet, 2. hétvégén is sokszor láttam telt házat dél körül. 

fatkids_311155840_std.jpeg

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha egy felnőtt néha "szemét" kaját eszik, nem dől össze a világ, de nem értem, hogy egy egészen kicsi gyerkőcöt miért kell ilyennel etetni. Tudjuk, hogy egészségtelen, mégis esszük? De ki ilyenkor a hibás? A szülő aki elviszi a gyerekét és ez az egyik hétvégi program? Vagy a rendszer, mert ez folyik a csapból is? Lusták az emberek főzni? Senki ne jöjjön azzal, hogy olcsó, mert itthon a hazai fizetéseket nézve semmiképp nem nevezhetjük annak a felkapott gyorskajáldákat! Ha a minőséggel nem is lenne baj (?), akkor is temérdek mennyiségű műanyagot, zsírt és cukrot lehet bevinni a szervezetünkbe, rövid idő alatt, a sóról már ne is beszéljünk! 

kids-fast-food-main.jpg

Nálunk szerencsére nem volt divat a gyorskajáldába járás, Anyum mindig odafigyelt arra, hogy mit eszünk. Nálam a középsuli büféjében kezdődtek a gondok, főleg Apum halála után: kóla, szendvics, chips, csoki, péksütivel karöltve. Sajnos ez sokaknál korábban kezdődik, mert otthon sem látnak odafigyelést, természetesnek veszik, hogy beüljenek egy Mekibe' aztán szaladnak a kilók, jön a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Figyeljünk oda magunkra, mert a gyerekek rólunk vesznek példát!

 

Tibi - GetFit