Szegi Fitness konditerem bemutató/teszt

Avagy a hely ami hozzásegített több mint 50 kiló fogyáshoz.

Múltkor többen meglepődve kérdezték, hogy miért nem arról a konditeremről írtam a blogon az első véleményezést, ahova lassan 3 éve járok. Az ok egyszerű: a Szegi Fitness éppen nagy megújulása kellős közepén tartott, így arra jutottam, hogy megadva a kellő tiszteletet megvárom a felújítás végét.

Előzmények

Mint írtam lassan 3 éve már, hogy folyamatosan itt emelgetem a súlyokat és koptatom a kardió gépeket. Régebben is látogattam a termet, 5 éve egyszer már sikerült -30 kilóig jutnom, akkor 130-ról 100 kilóra. Aki követi a facebook oldalam tudja, hogy jelen projektem 2013 januárjában kezdődött, akkor 135.4 kg-os súllyal vágtam bele az edzésbe. Soha nem néztek ki és soha nem kellett (volna) kellemetlenül éreznem magam. Azóta pedig sokaktól kapok elismerő szavakat, vagy csak némi motiválást, így jó érzés nap mint nap visszatérni.

1011784_218954441623793_532590110_n.jpg

A konditerem

A létesítményben rengeteg különböző sporttevékenységre van lehetőség, apraja-nagyja megtalálja a számításait. Van TRX, spinning, Hot-iron, G-flex és külön női konditerem is. Ezekről nem tudok nyilatkozni így maradok a konditerem bemutatásánál. Nagy változások történtek az elmúlt hónapokban: felújították a mosdókat, tusolókat és az öltözőket. A géppark jelentős része lecserélődött és jelen pillanatban is új gépek érkezése van folyamatban. A kézisúlyzók és a kétkezes rudak is cserélve lettek és érkezett a jó öreg súlytárcsák mellé néhány új darab. Mindenkinek megfelelni nyilván nem lehetséges, maximum olyan teremben mint a Cutler Gold, de jó úton halad a terem egy arany középút eléréséhez. Számomra tökéletes és bőséges a választék. Egyedül a hely szűk már néha, de ezzel kapcsolatban is vannak tervei a vezetőségnek, no és személy szerint én csúcsidőben, egyből munka után járok, mint sokan mások.

terem.jpgterem_1.jpg

A gépek

Lassan minden lecserélődik, nem lehet okunk panaszra. Jelenleg a Technogym az uralkodó márka, e mellett a Hoist és egyéb gépek is jelen vannak. Egy Atlas tárogató még hiányzik (ha minden igaz folyamatban), mert az új Hoist tárogató sokaknak nem szimpatikus az érdekes forgó fogantyúi miatt, illetve egy igazán jó tricepsz masina sem ártana.

fekvenyomo_gep.jpghatso.jpg

 

A súlyzók

Mind az egykezes súlyzók, mind a kétkezes rudak cserélve lettek. Egykezesből 2 kilóstól 50 kilósig válogathatunk. A súlytárcsák régi jól bevált darabok, de hát kérem nem divatbemutatón, hanem edzőteremben vagyunk. Ezekből 1.25 kg a legkisebb és egészen 50 kilóig terjed a súlyskála. 

 

Kardió géppark

Mivel közel 360 órát töltöttem el ezeken a gépeken mire megszabadultam 54 kilótól, így fontos részei a mindennapjaimnak. Felsorolva, van: 5 db futópad, 3 db taposógép, 2 db elliptikus tréner, 2 db bicikli, 1 "síelő" gép,1 lépcsőzőgép és egy evezőgép, szóval a választék bőséges. Egy-egy gép felújítás, javítás miatt néha kiesik, de ekkor sem szokott túl nagy problémát jelenteni a dolog.

terem_2.jpgkardio.jpg 

Szolgáltatások, árak

Ahogy korábban említettem a szolgáltatások tárháza bőséges, a leírtakon kívül van 2 szolárium (1 álló, 1 fekvő), szauna, igen méretes parkoló. A pultban kaphatóak táplálék kiegészítők (sajnos nem Myprotein :) ), és mindenkin talál magának való folyadékot, legyen az akár L-karnitines vagy izotóniás ital, kávé stb. Akinek szükséges rendelkezésre állnak terem és személyi edzők is. Bérlet árakban, csak a konditeremről tudok nyilatkozni, ahol még szegedi viszonylatban is nagyszerűek az árak: a felnőtt havi korlátlan bérlet 6900 forint, a diák pedig 5900. Ezeken kívül lehetőség van napijegy és alkalmas bérlet vásárlására is. A szolárium zseton 200 forint, ez 3 percet jelent.

szauna.jpgnoi_mosdo.jpg

 

Röviden összefoglalva: jól felszerelt terem (jó irányba haladva), korrekt áron és jó hangulattal, egyre emelkedő színvonallal.

 

https://www.facebook.com/SZEGIFITNESS

https://www.facebook.com/getfitburnfat