Húsos rétes, kicsit másképp

Teljes kiőrlésű rétestészta. Jó dolog. De ne legyen mindig édes, így most lett sós és ha már sós, akkor legyen finom, husis. :) Megtöltöttük darált pulykahússal, light mozzarellával és gombával. Köretnek saláta dukált és el is döntöttük, hogy néha engedünk magunknak ennyi csalást, mert FINOM! 

20160404_200359.jpg

Hozzávalók:

  • Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
  • 500 gramm sovány, darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag light mozzarella
  • néhány fej barna csiperke gomba
  • só, bors, bazsalikom, rozmaring
  • kókuszzsír

img_20160326_191943.jpg

Elkészítése:

A hagymát összekockázzuk és megpároljuk a kókusz zsíron, majd rámorzsoljuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és átsütjük. Ha már közel jó a hús, mehet rá a felszeletelt gomba, ezt én csak kb 3 percig szoktam  ezután párolni. Közben begyújtjuk a sütőt, hogy jól előmelegedjen. A réteslapokat szétszedjük (mi két rétest szoktunk a 6 lapból csinálni), megkenjük felolvasztott kókusz zsírral laponként, majd rászedjük a husit, rányomkodjuk a mozzarella sajtot, feltekerjük, a végeit visszahajtjuk és végül az egészet megkenjük kókusz zsírral. Mehet a sütőbe 20 percre (amíg aranybarna nem lesz) és kész is. Jó étvágyat! 

 

Tibi - GetFit