Divat fehérje szelet, avagy - Mars vs Mars

Sziasztok!

Sok külföldi oldalon látható volt kb az elmúlt két hónapban, hogy előrukkoltak Mars és Snickers fehérje szelettel, illetve itallal. Kedves kollégám jóvoltából sikerült beszereznem kóstolásra egyet a fehérjés Mars szeletből, így gondoltam egyet és összehasonlítom az igazi, cukros, kalória dús társával. 

20160716_162925.png

A csomagolás egyértelműen hasonlít a sima változatra, pusztán némi dizájnbeli eltérés látható, illetve az, hogy a fehérjés változaton méretes felirat hirdeti, hogy 19 gramm protein van a szeletben (azt már nem részletezik, hogy sorrendben: hidrolizált kollagén, szójafehérje izolátum és tejsavó koncentrátum az a 19 gramm, magyarul a legolcsóbb fehérjeforrásokból van több). Maga a szelet, külsőre jobban hasonlít egy sportszelethez, mint a cukros Marsra.

Felvágva egyből láthatjuk, hogy vékonyabb a karamell réteg. Állagra kellemes, puhább mint a legtöbb fehérje szelet, de messze nem olyan lágy és krémes mint a cukros kiadás. Ez betudható összetételbeli eltéréseknek, illetve annak is, hogy a karamell réteg a proteines változatban kb fele olyan vastag. 

20160716_163247.png

Ízre remek, szintén csak a kevesebb karamell tűnik fel és az, hogy nem veri ki a fogam a sok cukor. :)

Nézzük a tápanyag mennyiségekben felfedezhető eltéréseket. Ami fontos: a sima Mars szelet 47 gramm, a fehérjés változat pedig 57 gramm:

mars-horz.png

Összességében, elmondhatom, hogy régen 135 kilósan mindig inkább Snickers párti voltam. :) Viccet félretéve, egyértelműen jobb az összetétel, klasszisokkal kevesebb a cukor. Ár-érték arány? Inkább ne is beszéljünk róla. Egy DM-es, 50 %-os fehérjetartalommal bíró szelet 299 forint, a Mars Protein pedig hozzávetőleg (ha a kinti árát nézzük) 800 forint. A DM-es társában alig van cukor mert polialkohollal édesítik, és nincs benne szójafehérje sem, illetve hidrolizált kollagén. Egy próbát megért, de én meghagyom a divatozóknak, maradok a DM, a Quest és a Myprotein High Pro szeleteknél. 

 

Tibi - GetFit