Goodwill Pharma vitaminok, ízületvédő, második felvonás

Sziasztok!

Kicsit több mint 1 hónapja eszem a Goodwill Pharma kiegészítőit (a korábbi bejegyzésért KATT), így gondoltam itt az ideje egy kicsit beleásni magam a részletekbe. Nehéz vitaminokat tesztelni, hisz amíg szedem őket nem feltétlen veszem észre a hatásukat. Ám, amint abbahagyom egyből feltűnik: kevésbé vagyok energikus, ingadozik a hangulatom és úgy vettem észre, hogy ez nagy hatással van a motivációmra és s fejlődésemre egyaránt. 

Kezdjük a Cartinorm ízületvédővel. Olyan összetevőket találhatunk benne, melyek papírforma szerint segíthetnek helyretenni az ízületi problémáinkat: D-vitamint, C-vitamint, kalciumot, mangánt, krómot, glükózamin szulfátot és kondroitin szulfát-nátriumot. Ennyit a száraz tényekről. A gyártó ajánlása szerint érdemes legalább 3 hónapig folyamatosan szedni, és eddigi tapasztalatom alapján azt mondhatom érdemes mindig hallgatni a gyártóra! :) 5 hét használat után, nyugodtan merem mondani, hogy a fájó bal vállam, mintha kevésbé rakoncátlankodna és a jobb térdem sem recseg folyamatosan guggolás közben. Bővebb tapasztalat fejtegetésre, majd a 3 havi adag elfogyasztása után kerítek sort. 

Itt találhatjátok: Cartinorm

cartinorm_60db_bal-280x2801.png

Cartinorm

 

D-vitamin 2000 + kalcium tabletta. Azt hiszem egyiket sem kell bemutatni. A D-vitamin egy zsíroldékony vitamin. Hozzájutunk a szabadban a napsugarak segítségével, de nyilván ezt nem tudjuk megoldani egész évben, megfelelő mennyiségben (éghajlati viszonyok és hasonló balgaságok) mivel nem Miamiban lakunk sajnos, ahol hozzávetőleg állandó a napsütés. Orvosilag megállapított tény, hogy a D-vitamin immunrendszerünk segítője és férfiaknál ráadásul a tesztoszteron szinttel is összefüggésben lehet. Nálam a fogyás miatt, szintén szerepet kapott a bőröm állagának esetleges javítása miatt is. Gyerekkorunk óta halljuk eleget, hogy a kalciumra szükségünk van az egészséges csontozatunk megtartásához. Gyerekkoromban, erre még a tejet javasolták, de mi maradunk a tabletta formátumnál. Nem mellesleg a D-vitamin segíti a kalcium felszívódását, így remek, hogy "csomagkapcsolással" kapjuk a két egymást támogató összetevőt. 

Itt találhatjátok: D-vitamin 2000 + kalcium

goodwill_dvitamin2000_bal.png

D-Vitamin 2000+Kalcium

 

Szent-Györgyi Albert 1000 mg C-vitamin tabletta. A C-vitamin - avagy aszkorbinsav - vízoldékony vitamin. Ez annyit jelent, hogy állandó szedése sem okoz gondot, mert szervezetünkből távozik amit nem tudunk felhasználni. Szintén szerepet játszik a bőrünk állagának javításában is, mivel hatással van a szervezet kollagén termelésére, ezért a diétám/fogyásom eleje óta folyamatosan szedem, hogy a bőröm minél rugalmasabb legyen és az is maradjon. A nagyi szerint a csipkebogyó remek, bármilyen formában, hisz sok benne a C-vitamin: nos ebben a tablettában csipkebogyó kivonatot is találunk, szóval mindenki elégedett lehet! :)

Itt találhatjátok: Szent-Györgyi Albert 1000 mg C-vitamin

szgya_c-vitamin-1000-mg-uj1.png

Szent-Györgyi Albert 1000 mg C-vitamin

 

Végül, de nem utolsó sorban a Szent-Györgyi Albert Multivitaminról is essen néhány szó. Kezdeném azzal ami nagyon tetszik: a legtöbb eddig próbált multivitaminnal ellenben ebben külön reggeli és esti tabletta van. A reggeli tablettában a plusz, a panax ginseng és zöld tea kivonat. Ezt a két összetevőt serkentő hatásuk miatt kihagyták az esti tablettából, amelybe viszont került macskagyökér kivonat, ezzel is segítve a nyugodt alvásunkat. Ez számomra nagyon pozitív, mert könnyebben alszok el amióta szedem. Külön pozitívum, hogy könnyen megkülönböztethető a reggeli és esti tabletta, hisz a gyártó az összes levél hátulján nagy betűkkel feltünteti melyik van épp a kezünkben. Ezen felül mindent megtalálhatunk benne amire szervezetünknek szüksége lehet, szerény véleményem szerint ráadásul korrekt áron.  

Itt találhatjátok: Szent-Györgyi Albert Multivitamin

szgya_multivitamin_11.png

Szent-Györgyi Albert Multivitamin

 

GetFit - Tibi