Szafi Fitt termékek tesztje

Újabb teszt, újabb termékek. Sokszor találkoztam az elmúlt évek alatt a Szafi Fitt termékekkel, ezért úgy éreztem itt az ideje, hogy tesztelgessem kicsit néhány darabját a széles palettának.

20160813_093439-horz.png

Kezdjük azzal ami nagyon nem vált be. Ez nem más mint a Vanília puding. Elkészítés a leírás alapján. A színe majdnem zöldes volt, az állaga pedig mint khm, nem is tudom mihez hasonlítani. Zselatin, kocsonya? Kissé ízetlen is, szóval ez nem nyert.

A másik ami nem tetszett, fent a jobb oldali fotón látható Kókusz krém. Első gondom: egyáltalán nem krém, teljesen folyékony, meglehetősen híg. E mellé társul egy megfoghatatlan mellékíz, ami vagy a sűrítőanyagnak köszönhető, vagy a konzervnek. Maradok a Cocomas-nál. :)

A fekete leves megvolt, jöjjenek a remek termékek! 

A kókuszolajat (kókusz zsír) azt hiszem nem kell bemutatnom senkinek. Természetesen nem hidrogénezett, minden rendben vele, nagyszerű használni és korrekt áron vettem (Szegeden a Protein Nutri Store-ban 1090 forint az 1000 ml).

Következő megemlítendő darab a Kókuszos tejbegríz. Egyszerű és nagyszerű. Könnyű és gyors az elkészítése, laktató és finom a végeredmény. Készítettem a leírás szerint is, illetve sima vízzel. Ilyenkor kicsit kevesebb folyadékot használtam (70 grammhoz kb 3 dl víz). Magában is remek, gyümölccsel turbózva, vagy ízesítő cseppekkel használva pedig szuper. Töltöttem vele palacsintát is, amit a képen láthattok (áfonyával volt keverve).

20160728_201321.png

 

A nagy kedvencek egyértelműen a Paleo nyújtható lisztkeverékek lettek, sós és édes változatban is. A sósból pizzás csigát készítettünk, mozzarellával, házi paradicsom szósszal és fekete erdei sonkával. Nagyon finom lett, ízre és állagra is remek! 

 

Pizzás csiga recept

-120 g Szafi Fitt nyújtható sós keverék
-50 gramm kókusz zsír
-100 gramm víz
-paradicsomszósz összerottyantva, fokhagymával, oregánóval
-csirkemell, esetleg fekete erdei sonka
-light mozzarella sajt

Megolvasztjuk a kókusz zsírt, majd a vízzel együtt hozzáadjuk a keverékhez és meggyúrjuk (nagyon jól keveredik, de kicsit törékeny a tészta miközben csigát formázunk belőle). Kinyújtjuk, megkenjük a paradicsommal, megpakoljuk a sonkával és a sajttal, majd feltekerjük és kb másfél centi vastagságú "szeletekre" vágjuk. Szilikonos sütőpapíron, előmelegített sütőben kb 35 percig sült (a mi kis béna sütőnkben, szóval ezt ne vegyétek szentírásnak).

20160816_183715.png

 

Majd kipróbáltuk az édes vonalat is, természetesen kakaós csiga készült, illetve egy a már fentebb említett kókuszos tejbegrízzel töltött csigusz is terítékre került. Itt is maximálisan elégedettek voltunk a végeredménnyel!

Kakaós csiga recept

 

-120 g Szafi Fitt nyújtható édes keverék
-50 gramm kókusz zsír
-100 gramm víz
-darált eritrittel kevert kakaó

A tészta elkészítése ugyanaz mint a pizzás csigánál, pusztán annyit változtattunk, hogy amint ki lett nyújtva, megkentem olvasztott kókusz zsírral, hogy egyenletesebben terüljön/tapadjon a kakaós-eritrites keverék. 

20160815_085006.png

 

Szép napot!

Tibi - GetFit