Proteines "csalós" süti

Ha már nagyon vágyom az édességre akkor néha engedek a kísértésnek, de ilyenkor is igyekszem odafigyelni, hogy a szervezetem számára beépíthető-felhasználható összetevőkkel dolgozzak. Természetesen ha csalok az említett sütivel akkor azt is kizárólag a délelőtti órákban teszem és kis mennyiségben.

Összetevők:

- 100 gramm zabpehely (én a finom szeműt használom)

- 2 tojás (ha nagyon odafigyelünk akkor 3 tojásfehérje)

- ízlés szerinti ízesítésű fehérje por (én 2-3 mérőkanálnyit használok leginkább)

- folyékony édesítő (amennyiben szükségesnek érzitek én csak ritkán teszek bele)

- 1 teáskanál sütőpor

- szükség szerint némi tej

A többi összetevő már opcionális, az igényeink szerint variálhatjuk őket: zsírszegény túró, banán, mandula, dió, fahéj stb. A képen épp egy túrós-diós változat látható, saját készítésű alma szósszal:

1465190_10200925827816973_1329765025_n.jpg

A szilárd összetevőket összekeverjük, majd a felvert tojásokkal nyakon öntjük. Egyenletesen elkeverjük majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy elég sűrű, de némileg folyékony masszát kapjunk. Szilikon sütőformába öntjük (kenyér sütő forma, vagy őzgerinc), és előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük alacsony fokozaton.

https://www.facebook.com/getfitburnfat