Túrótorta sütés nélkül
A minap azon agyaltam este 9 körül, hogy mit kezdjek a kis zsírszegény túróval, hogy ne magában egyem. Volt itthon zsírszegény joghurt és zselatin is, ami mint tudjuk remekül szolgál ízület védő/támogató "kiegészítő" gyanánt. Így pattant ki a kobakból a sütés nélküli túrótorta.
Hozzávalók:
- 450 gramm zsírszegény túró
- 500 gramm zsírszegény joghurt
- 2 adag (60 gramm) almáspite-vaníliapuding ízű Myprotein Impact Whey fehérje
- eritrit ízlés szerint
- 1 tasak Kotányi háztartási zselatin
A joghurtot összekevertem a fehérjével, majd alacsony lángon melegíteni kezdem, belekeverem az eritritet és a tasak zselatint. Folyamatos kevergetés mellett kb 5-6 percig melegítem. Közben a túrót kissé szétnyomkodom villával, adok hozzá eritritet, majd nyakon öntöm a joghurttal, elkeverem és beleöntöm egy tortaformába. Miután kicsit kihűlt, ugrott a hűtőbe egy este erejéig. A díszítés a képen 80 %-os étcsoki cseppekből áll.
Jó étvágyat!