Muffin, egészségesen, egyszerűen, fehérjedúsan
Tegnapi kreálmány, mert vágytam valami piskóta állagú sütire. Végül muffin formába került, de a piskótás állag sokkal jobban sikerült mint azt elsőre reméltem. :) Sós változatban is elkészíthető, szendvicsekhez is kiváló.
Hozzávalók a muffinhoz:
- 6 tojás
- 2 adag fehérjepor (nálam most Myprotein Impact Wheyből eperlekváros piskótatekercs ízűre esett a választás)
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- Édesítő ízlés szerint
- csipet só és szódabikarbóna
Díszítés:
A képen látható változatot megtöltöttem sűrűre kevert csokis kazein fehérjével majd megszórtam erdei gyümölcs keverékkel.
Elkészítés:
5 tojást különválasztottam, majd felvertem a fehérjét a csipet sóval. A sárgájába kevertem a 2 adag fehérje port, az édesítőt, az útifűmaghéjat, a sót és végül a maradék 1 db egész tojást.
Óvatosan összekevertem a két elegyet, majd alaposan előmelegített sütőben kb 13 percig sütöttem szilikonos muffin formákban. Egy picit összeesnek, de teljesen könnyed, légies tészta lett a végeredmény.
Jó étvágyat! :
Mostantól megtalálhattok Instagramon is: @weightlossprojekt néven.